قرار موقوفی تعقیب یعنی چه

قرار موقوفی تعقیب یعنی چه؟

 

هنگامی که جرمی صورت میگیرد اول باید در پی ان  تحقیقاتی صورت بگیرد تا فرد گناه کار شناخته شود. در پی این تحقیقات امکان داردقراری به نام قرار موقوفی تعقیبی صادر بشود. این قرار باعث میشود که متهم دیگر تحت تعقیب نباشد و پرونده از گردش رسیدگی خارج شود و پرونده مختومه اعلام میشود. مورد هایی که شامل این قرار میشود در قانون 13آیین دادرسی کیفری امده است که شامل فوت متهم و شمول عفو و گذشت شاکی شامل قرار موقوفی میباشد. 

 

مشاوره حقوقی رایگان

برای مشاوره رایگان با مشاوران سودا اندیشان روی تصویر بالا کلیک کنید 

 

وقتی که در دادسرا شکایتی تنظیم میشود دادسرا وظیفه دارد که به ان شکایت بپردازد و ان را پیگیری کند و پس از تحقیقات اولیه به صدور یکی از قرار های جلب به دادرسی و سپس کیفرخواست متهم صادر می شود و ارجاع پرونده به دادگاه کیفری انجام دهد.

و البته لازم به ذکر است که اگر شکایتی از انجام شد و همه روال اداری انجام شد و پرونده در دادسرا مورد تحقیق قرار گرفت اگر متهم تهت تعقیب باشد  تحقیقات رو اتهام یا اتهامات وی صورت میگیرد و پرونده متوقف نمیشود.


 

قرار موقوفی تعقیب در چه مواقعی صادر می شود 

 

پیرو ماده 13 قانون آیین دادرسی کیفری نص قانون : تعقیب امر کیفری که طبق قانون شروع شده است و همچنین اجرای مجازات موقوف نمی‌شود، مگر در مواردی که به شرح ذیل توضیح داده می شود :

  1. فوت متهم یا محکوم علیه
  2. گذشت شاکی مدعی خصوصی در جرائم قابل گذشت
  3. شمول عفو
  4. نسخ مجازات قانونی
  5. شمول مرور زمان در موارد پیش بینی شده در قانون
  6. توبه متهم در موارد پیش بینی شده در قانون
  7. اعتبار امر مختوم

 

گذشت زمان

 

مطابق قانون مجازات اسلامی در بخش تعزیرات گذشت زمان به سه بخش تقسیم میشود: گذشت زمان شکایت و گذشت زمان تعقیب و گذشت زمان اجرای حکم. گذشت زمان در جرم های تعزیری امکان گذشت دارد بزه دیده از جرم باید قبل از گذشت یک سال از تاریخ انجام شدن جرم به شکایت بپردازد در صورتی که یک سال پر شود حق تنظیم شکایت از او گرفته میشود مگر در مورد های خواص


 

بیشتر بخوانید: قرار جلب دادرسی چه زمانی صادر میشود 

 

 

شمول عفو

 

طبق ماده 97 قانون مجازات جمهوری اسلامی عفو عمومی که طبق قانون در جرم های تعزیری انجام میشود که باعث متوقف شدن اجرای حکم و تعقیب و دادرسی میشود. عفو در جرم های تعزیری امکان پذیر است قصاص و دیه و جبران خسارت شامل شمول عفو نمیشود و قرار موقوفی تعقیب فقط برای غفو عمومی میباشد.


 

بیشتر بخوانید:قرار منع تعقیب چه زمانی صادر میشود

 

توبه متهم 

 

طبق ماده 114 تا 119 قانون مجازات اسلامی توبه متهم اشاره شده که یکی از موارد ان ساقط شدن دعوی عمومی میباشد و یکی از گزینه های صادر شدن قرار موقوفی تعقیب میباشد . در جرم های تعزیری که فرد گناهکار توبه کند و توبه و اصلاح شدن وی برای قاضی اثبات شود مجازات وی کمی اسقاط میشود. در بیشتر جرم  های تعزیری در صورتی که فرد گناهکار توبه کند دادگاه اختیار دارد که مجازات را تفیف دهد.

و از مواردی که با توبه اسقاط انجام نمیگیرد میتوان به دیه و قصاص و حد محاربه و... میتوان اشاره کرد.

فرد گناهکار باید قبل از صادر شدن حکم قطعی دلایل توبه خود را به دادگاه یا دادسرا عرضه کند. درصورتی که دادستان پرونده با تخفیف مجارات فرد گناهکار با توجه به توبه ای که کرده موافقت نکند فرد گناهکار میتواند به  مرجع تجدید نظر اعتراض خود را ثبت کند. 


انواع سوالات راجب  مشاوره تلفنی حقوقی و بهترین شیوه های مشاوره را در این سایت میتوانید دریابید

 


 

شیوه اعتراض یه قرار موقوفی تعقیب

 

تا اینجای کار با معنی قرار موقوفی و همچنین قرار موقوفی در چه مواقعی صادر میشود اشنا شدیم و همچنین موارد مهم را بر ای شما عزیزان شرح دادیم که به چه صورت انجام می پذیرد. اکنون میخواهیم شیوه اعتراض به قرار موقوفی را برسی کنیم.

 طبق ماده 270 قانون آیین دادرسی کیفری  قرار موقوفی از قرار هایی میباشد که ما اختیار به اعتراض ان را داریم که زمان اعتراض برای افرادی که مقیم ایران هستند 10 روز میباشد و برای افراد که مقیم ایران نیستند یک ماه از زمان صدور حکم میباشد. پس طبق توضیحات فوق فرد شاکی میتواندطبق زمان تعیین شده برای رد کردن قرار موقوفی تعقیب اعراض خود را به دادگاه ارائه بدهد و اگر داد گاه  با اعتراض موافقت کند به دادسرا فرمان تکمیل تحقیقات را میدهد.

شیوه اعتراض این گونه است که شاکی باید مراحل اعتراض خود را در یک دادخواست تجدید نظر با درج کردن شماره دادنامه و شماره پرونده و توضیح دادن اعتراض خود در زمان قنونی که گفته شده را در دفتر های خدمات الکترونیکی قضایی بررای دادگاه تجدید نظر ارسال کنند.


 

آیا بعد از قرار موقوفی تعقیب شکایت کنیم؟

 

بعد از ان که دستور قرار موقوفی تعقیب صادر شد نمیتوان به جرمی که قرار ان صادر شده مجددا شکایت تنظیم کرد. این به دین معنا است که فردی که فوت کرده یا توبه کرده یا مشمول عفو قرار گرفته است را چگونه میتوان مجازات کرد.

زمانی که برای مقام تعقیب ثابت شود که تعقیب و مجازات متهم بی تاثیر و بی فایدس قرار موقوفی تعقیب را صادر میکند و زمینه مجارات وی از بین می رود.


 

قرار منع تعقیب چیست و چه فرقی با قرار موقوفی تعقیب دارد

 

یکی از سوالاتی که ممکن است برای شما پیش بیاید این است که قرار منع تعقیب با قرار موقوفی تعقیب  چه فرقی دارد یا در چه شرایطی قرار موقوفی تعقیب  صادر میشود یا در چه زمانی قرار منع تعقیب صادر میشود در پاسخ بعه این سوال ها میتوان گفت :

قرار منع تعقیب و قرار موقوفی تعقیب  هردو قرار باعث راهی فرد از شکایت میشود اما آن موضوعی که باعث میشود این دو از هم جدا شوند ریشه صدور انها میباشد . قرار منع تعقیب یعنی عمل انجام شده جرمی نمیباشد و قرار موقوفی تعقیب زمینه تعقیب و مجازات متهم را از بین میبرد. 

یکی دیگر از تفاوت های این دو قرار میتوان به شیوه اعتراض به این دو قرار اشاره کرده که به دین صورت است: اگر قرار موقوفی تعقیب از دادسرا صادر بشود باید در دادگاه کیفری دو اعتراض نمون و اگر از دادگاه کیفری دو صادر شود باید در دادگاه تجدید نظر اعتراض نموند  ولی قرار منع تقیب فقط از دادسرا صادر میشود و باید در دادگاه کیفری دو اعتراض نمود.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت ما سری بزنیدsodalaw.ir

مطالب اخیر

موضوعات

مشاوره سریع تلفنی

چت مشاوره

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید