مشاوره و برنامه ریزی آزمون قضاوت

مشاوره و برنامه ریزی آزمون قضاوت

 

 

آزمون قضاوت


 

یکی از مشاغل مهم و قابل احترام در کشور ما ، قضاوت می باشد. این شغل علیرغم مزایای بسیار زیادی که دارد ، به آسانی به دست نمی آید و متقاضیان آن باید به اصطلاح ، از هفت خان رستم عبور کنند.

استخدام قضات از دو طریق جذب عمومی و جذب اختصاصی انجام می پذیرد و متقاضیان باید مراحل مختلفی از آزمون شفاهی و تستی تا روانشناسی و عقیدتی سیاسی را سپری کنند تا لایق ردای قضاوت شوند. هر کدام از این مراحل دشواری خاص خود را دارد و به مراتب سخت تر نیز می شود تا مرحله اختبار که تعداد معدودی از پذیرفته شدگان اولیه آزمون قضاوت به آن می رسند. مراحل طوری طراحی شده اند که یک فرد از همه جوانب مورد بررسی قرار گیرد و فقط بحث صلاحیت علمی در استخدام قضات مطرح نیست ، تا جایی که حتی برای تایید صلاحیت فرد متقاضی ، تحقیقات محلی نیز انجام می شود.

مراحل استخدام قضات ، بسیار فرسایشی و زمان بر هست و حتی ممکن است روند شرکت در آزمون تا مرحله استخدام به دو سال نیز برسد. بنابراین اگر شخصی می خواهد در این پروسه شرکت کند و موفق شود باید با یک مشاور متخصص در امر مشاوره و برنامه ریزی آزمون قضاوت در ارتباط باشد و از وی راهنمایی بگیرد.

مجموعه سودا اندیشان ستاره با استفاده از دانش آموختگان رشته حقوق که در آزمون قضاوت نیز شرکت کرده اند و تجربه موفقی دارند ، آماده ارائه مشاوره و برنامه ریزی آزمون قضاوت هستند تا متقاضیان صندلی قضاوت را برای رسیدن به این هدف مهم و سخت ، یاری نمایند.

 

 

 

مشاوره و برنامه ریزی آزمون قضاوت

 

 

 

وکلا و مشاورین برای مشاوره و برنامه ریزی آزمون قضاوت ، توسط پذیرفته شدگان آزمون قضاوت ، با سودا اندیشان ستاره در ارتباط باشید.

 

 

 

مراحل آزمون جذب عمومی قضات


 

جذب عمومی آزمون قضاوت از ابتدا تا مرحله استخدام فرد دارای 7 مرحله می باشد و در هر مرحله پذیرش دو برابر ظرفیت انجام می شود و طبیعتاً هر چه به مراحل بالاتر می رویم تعداد حذف شوندگان بیشتر می شود و اصطلاحاً شاهد ریزش شرکت کنندگان هستیم.

  1. آزمون تستی قضاوت: اولین مرحله از استخدام قضات ، مرحله تستی است که تقریباً مواد آزمونی مشابهی با آزمون وکالت دارد و راحت ترین مرحله در بین تمامی مراحل است. قبولی در این مرحله با میانگین 50 درصد امکان پذیر است.
  2. آزمون تشریحی قضاوت: کسانی که در مرحله تستی موفق می شوند ، به مرحله تشریحی دعوت می شوند و باید پاسخگوی 4 سال به صورت تشریحی باشند. سوالات از قانون مدنی ، آیین دادرسی مدنی ، حقوق جزا ، آیین دادرسی کیفری و حقوق تجارت می باشد. البته در این مرحله ، به شرکت کنندگان ، کتاب قانون هم می دهند تا طی سه ساعت به 4 سوال با فروض مختلف پاسخ دهند ؛ کاری که در بادی امر ساده به نظر می آید اما در واقع بسیار مشکل و فرسایشی می باشد.
  3. مصاحبه علمی قضاوت: بعد از قبولی در مرحله تشریحی ، با فرد متقاضی تماس گرفته می شود تا در روز و ساعت مشخص در ساختمان گزینش قوه قضائیه حاضر شود و به صورت شفاهی در دو اتاق مجزا ، پاسخگوی پرسشگران حقوق مدنی و جزایی باشد. مسئله مهم در این مرحله این است که شخص بتواند بر اضطراب خود فائق آید و استرس خود را کنترل کند. ممکن است فردی از لحاظ علمی بسیار قوی باشد اما در مواجهه حضوری با پرسشگر ، توان پاسخ به ساده ترین سوال را به خاطر استرس زیاد ، نداشته باشد.
  4. مرحله روانشناسی قضاوت: تا به این مرحله ، فرد متقاضی از لحاظ علمی مورد سنجش قرار می گیرد اما بعد از مرحله مصاحبه علمی ، شنجش شخصیتی و خانوادگی فرد مورد ارزیابی قرار می گیرد. فردی که اصلاً با صلاحیت علمی شخص کاری ندارد ، با آرامش کامل در پی این است تا بررسی کند که آیا متقاضی مسند قضاوت ، دارای استرس یا فوبیا ( ترس ) ، هیجانات غیر عادی ، انحطاط اخلاقی یا خانوادگی و .... هست یا نه. حرکات دست و پا و نحوه پاسخ به سوالات و سرعت در پاسخ دهی ، حتی لبخند زدن یا عصبانیت فرد ، زیر ذره بین روانشناس حاضر در جلسه قرار می گیرد.
  5. مرحله تحقیقات مقدماتی: در این مرحله ، به سراغ دوستان و آشنایان و حتی اهالی محل می روند تا از درباره فرد متقاضی ، از آنان سوالاتی پرسیده شود. سوالاتی درباره مشارکت فرد در نمازهای جماعت ، پوشش ظاهری ، شخصیت اخلاقی و پیشینه خانوادگی متقاضی پرسیده می شود. این مرحله حساسیت بالایی دارد ، چرا که گاهاً مشاهده شده است که یک شخص را به خاطر پوشیدن شلوار چین در زمان دبیرستان ، فاقد صلاحیت اعلام کرده اند.
  6. مرحله عقیدتی-سیاسی: بعد از عبور از مراحل پیش گفته ، نوبت به سنجش اعتقادات مذهبی و سیاسی شخص است تا مورد ارزیابی قرار بگیرد. کسانی که تفکرات مخالف جمهوری اسلامی ایران دارند و یا دین اسلام را قبول ندارند و از طرفداران مذاهب به رسمیت شناخته شده قانئن اساسی نیستند ، در این مرحله حذف خواهند شد. حتی اگر شخصی از لحاظ علمی در درجه بالایی باشد و نمرات خیلی خوبی در سنجش علمی گرفته باشد ، در این مرحله و با تفکرات ضد سیاست ایران و ضد دین اسلام ، قطعاً هیچ شانسی برای عبور از این مرحله ندارد.
  7. مرحله اختبار: بعد از گذر از تمام مراحل پیش گفته ، نوبت به جمع بندی و تایید کلی شخص متقاضی منصب قضاوت می رسد.

 

 

 

آزمون قضاوت

 

 

 

مراحل آزمون جذب اختصاصی قضات


در آزمون جذب اختصاصی قضات ، همه تحصیل کرده های حقوق نمی توانند شرکت کنند و فقط مختص یک سری از دانش آموختگان دانشگاه های مخصوص است ، مثل تحصیل کردگان دانشگاه علوم قضایی ، دانشگاه علامه طباطبائی و ... که در زمان ثبت نام ، شرایط آن اعلام می گردد.

دیگر تفاوت آزمون جذب اختصاصی قضات با جذب عمومی ، در تعداد مراحل آن می باشد. در جذب اختصاصی ، آزمون تستی و آزمون تشریحی برگزار نمی گردد. مصاحبه علمی و روانشناسی در یک دعوت انجام می پذیرد و شخص شرکت کننده ، در جلسات مصاحبه علمی ، مورد ارزیابی روانشناختی هم قرار می گیرد.

تفاوت بعدی در جابجایی مرحله عقیدتی - سیاسی با مرحله تحقیقات محلی است. بدین گونه که در جذب عمومی قضات ، ابتدا تحقیقات محلی انجام می شود و سپس مصاحبه عقیدتی - سیاسی برگزار می شود ، اما در جذب اختصاصی قضات ، برعکس می باشد.

 

 

 

نکته بدانید و آگاه باشید: مشاوره و برنامه ریزی تخصصی آزمون های حقوقی

 

 

 

نکات کلیدی آزمون قضاوت نکات مهم قبولی در مراحل مختلف آزمون قضاوت


 

به طور کلی آزمون تصدی منصب قضا در دو پروسه انجام می پذیرد ، یکی مرحله گزینش علمی و دیگری گزینش سازمانی. برای اینکه از مراحل پیاپی و فرسایشی و زمان بر و البته سخت آزمون قضاوت سربلند بیرون بیایید ، باید به نکات ریز و درشت زیادی توجه کنید ؛ مسائلی که شاید در نگاه اول آنچنان مهم نباشد.

اولین توصیه شرکت کنندگان در آزمون تصدی منصب قضا این است که پوشش مناسبی برای حضور در مراحل مختلف انتخاب شود و حتی سعی بر این باشد که در محل سکونت با ظاهری موجه رفت و آمد شود تا در تحقیقات محلی مشکلی به وجود نیاید.

دومین توصیه اینست که در فرمی که برای تکمیل در اختیار متقاضی قرار می گیرد و در بخشی از آن خواسته می شود تا نام دو نفر از کسانی که از متقاضی شناخت دارند ، درج شود ؛ سعی گردد تا افراد خوش نام و نامی محل را یادداشت کنند. افرادی مثل امام جمعه مسجد ، یک بازاری خوش نام ، کارمند اداره و ...

 

 

اینستاگرام

 

 

توصیه دیگر اینکه پیش از مرحله روانشناسی ، روی رفتار و کردار و حتی بر روی نحوه نشستن و صحبت کردن تمرین شود. کسانی که در مرحله روانشناسی آزمون قضاوت ، پرسش و تحلیل متقاضیان را بر عهده دارند ، روانشناسانی خبره هستند که از نوع نگاه کردن و راه رفتن فرد ، میزان استرس و اضطراب شخص و حتی ترسو یا شجاع بودن متقاضی را می فهمند. باید روی زبان بدن کار کرد و بارها تمرین کرد تا جلوی پرسشگران دچار اشکال نشوند.

 

 

نکته مشاوره و برنامه ریزی آزمون وکالت

 

 

 

 

آزمون قضاوت

 

 

 

توصیه آخر برای شرکت کنندگان در آزمون قضاوت


 

مَنِ ابتُلِیَ بالقَضاءِ بینَ المُسلمینَ فَلْیَعدِلْ بَینَهُم فی لَحظِةِ وإشارَتِهِ ومَقعدِهِ ومَجلِسِهِ .
هر که به داورى کردن میان مسلمانان مبتلا شود ، باید در نگاهها و اشاره کردنها و جاى نشستن و نحوه نشستن خود نسبت به آنها به یکسان رفتار کند.

در بالا به مشقت های رسیدن به منصب قضاوت اشاره کردیم ، شغلی دارای منزلت و البته درآمدی مناسب برای جوانان تازه مشغول شده. اما شغل قضاوت ، یک شغل معمولی نیست ؛ شاید بتوان گفت که قضاوت اصلاً نمی تواند کسب و کار محسوب شود و به همین دلیل حساسیت ها در انتخاب قاضی بسیار بالاست و دلیل طولانی بودن پروسه جذب قاضی ، همین خاص بودن قضاوت است. شغل قضاوت ، جدای از مراحل انتصاب آن ، در طول تمام مدت خدمت ، فرسایشی محسوب می شود و کارزاری است که هر کسی در آن موفق نخواهد شد. در قضاوت ، بالاتر از هر چیز دیگری ، باید روحیه دادخواهی و حق طلبی وجود داشته باشد. یک قاضی با یک رسیدگی اشتباه و به تبع آن حکم نادرست ، باعث از بین رفتن زندگی یک فرد و چه بسا یک جامعه خواهد شد ؛ پس شخصی که می خواهد به مسند قضاوت بنشیند ، باید ورای ارزش های مالی ، دارای وجدان و شرافت انسانی باشد و ارزش های مالی را تحت هیچ شرایطی اولویت اول خود نداند.

سهراب گفت:
تاریخ آزمون قضاوت کی هست؟
    سودا اندیشان ستاره گفت:
    سلام دوست عزیز
    هنوز تاریخش مشخص نیست
ali گفت:
چرا در مراحل استخدام آزمون قضاوت ، شفافیت وجود ندارد.
الهام اصلانی گفت:
سلام.
مجموعه شما برنامه درسی و مطالعاتی هم ارائه میده؟
    سودا اندیشان ستاره گفت:
    بله برنامه مطالعاتی ارائه میشه منابع هم موجود هست
    سودا اندیشان ستاره گفت:
    هرکجای مقاله براتون نامفهوم بود و متوجه نشدین با مجموعه تماس بگیرید
فهیمه فهیم گفت:
درسته که مراحله تستی آزمون قضاوت راحتر از آزمون وکالته؟
و
مشاوره و برنامه ریزی برای آزمون هم دارید؟
    سودا اندیشان ستاره گفت:
    بله... مرحله تستی قضاوت راحت تر از وکالت هست چون وکالت تک مرحله ای هست. ما از ابتدای مطالعه تا روز آزمون برنامه ریزی و مشاوره داریم.
مردانی گفت:
جناب خیلی ممنون بابت مشاورتون
    سودا اندیشان ستاره گفت:
    سلام.. ممنون از حسن توجه شما
جوادی گفت:
تاریخ آزمون قضاوت کیه
    سودا اندیشان ستاره گفت:
    سلام.. آزمون قضاوت در اردیبهش سال 1402 احتمالاً برگزار بشه
بسیم گفت:
مشاوره تلفنی آزمون قضاوت تا کی پاسخگو هستید برا مشاوره
    سودا اندیشان ستاره گفت:
    هر روز از ساعت 9 صبح تا 21
عبدالمحمدی گفت:
اقا این مشاوره های آزمون قضاوت پکیجی ام دارین که پشتیبان داشته باشه
    سودا اندیشان ستاره گفت:
    سلام .. مجموعه ما مشاوره و برنامه ریزی و پشتیبانی آزمون قضاوت دارد.
مومنی گفت:
مشاوره مصاحبه آزمون قضاوت هم دارید؟
    سودا اندیشان ستاره گفت:
    سلام... در تمام مراحل آزمون قضاوت ، مشاوره داریم.
ملکی گفت:
چه استان هایی شعبه و موسسه ای دارید برای مشاوره حضوری؟
    سودا اندیشان ستاره گفت:
    سلام.. تهران هستیم.
    با تهیه بسته مشاوره، با شما تماس گرفته میشه.

مطالب اخیر

موضوعات

مشاوره سریع تلفنی

چت مشاوره

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید