برای درخواست طلاق باید کجا رفت؟
برای درخواست طلاق دو راه وجود دارد. اولین راه این است که با مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی، دادخواست طلاق ارائه ثبت شود. در این حالت خود شما باید دادخواست را تنظیم کنید و متن آن را بنویسید و متصدی دفتر آن را ثبت کند. البته می توانید متن دادخواست طلاق را به عریضه نویس یا مشاور واگذار کنید.
در حالت دوم، شما می توانید از یک وکیل بهره ببرید. با انعقاد قرارداد وکالت، وکیل تمام کارهای مربوط به تنظیم و ثبت دادخواست طلاق را انجام خواهد داد و حتی نیازی به حضور شما در جلسه دادرسی نیست.
حقوق زن در طلاق از طرف مرد
حقوق زن در طلاق از طرف مرد ، از بین نمی رود و مرد تمام حقوق مالی زن از جمله مهریه و نفقه و اجرت المثل را باید بپردازد. البته فقط حقوق مالی زن نیست که باید رعایت گردد بلکه حقوق غیرمالی مانند حضانت نیز باید مشخص گردد. مهریه باید کاملاً پرداخت گردد و یا تکلیف پرداخت مشخص گردد. لازم به ذکر است که در سال های اخیر و با توجه به اینکه مهریه تعداد مشخصی سکه بوده است ، تقسیط صورت می گیرد.
نفقه گذشته زن اگر از سوی مرد پرداخت و تامین نشده باشد ، باید پرداخت گردد و یا تعیین تکلیف گردد.
حضانت فرزند بعد از طلاق مسئله دیگری است که باید مشخص گردد.
اگر زن درخواست طلاق دهد و مرد راضی به طلاق نباشد
اصولاً زندگی مشترک نمی تواند بدون دلیل از بین برود و باید دلیلی قانع کننده وجود داشته باشد تا طلاق محقق گردد. البته یک استثنا وجود دارد و آن هم طلاق بدون دلیل از طرف مرد است و البته در این حالت مرد باید نصف اموال خود را به زن خود بدهد که البته کمتر طلاق با چنین شکلی اتفاق می افتد.
اگر زن درخواست طلاق دهد ، باید دلایل محکمی برای این تصمیم و درخواست داشته باشد. دلایل زیادی وجود دارد که زن نخواهد با یک مرد زندگی را ادامه دهد. مهمترین دلایل در سند ازدواج و شروط ضمن عقد آن آمده است. در آن قسمت دوازده شرط را معمولاً زوجین امضاء می کنند که با وقوع هر کدام از آنها ، زن وکالت در طلاق پیدا می کند.
طلاق از طرف زن چقدر طول می کشد؟
پروسه دادگاه طلاق هرگز قابل پیش بینی نیست و مدت زمان دقیقی برای طلاق نمی توان بیان کرد. ثبت دادخواست در مجتمع های قضایی ، متفاوت است. زمان های تعیین شده برای رسیدگی بر حسب دفتر دادگاه نیز متفاوت است. برای مثال ممکن است وقت رسیدگی در یک شعبه ، بیست روز طول بکشد و در دادگاهی دیگر ، همین موضوع دو ماه طول بکشد.
تنها ، می توان با توجه به تجربیات در دادگاه های مختلف ، یک زمان تقریبی و حدودی را تعیین کرد. اگر طلاق از طرف زن باشد و تمام دلایل و مدارک را تهیه کرده باشد و عسر و حرج خود را بتواند ثابت کند ، تقریباً حدود 9 ماه طلاق از طرف زن طول می کشد.
طلاق از طرف مرد
طلاق از طرف مرد نسبت به طلاق از طرف زن ، راحت تر اتفاق می افتد و حتی بدون دلیل نیز می توان حکم به طلاق داد. حق طلاق در شرع و به تبع آن ، در قانون حق مرد شناخته شده است. البته در صورتی که طلاق از سوی مرد درخواست شود هم دادگاه مرد و زن را ابتدا به مشاوره می فرستد. اما به هر حال دادگاه در صورتی که مشاوره ، عدم امکان سازش را صادر کند ، باید گواهی مذکور را تایید کند. اگر مرد زن خود را بی دلیل طلاق دهد ، باید طبق تنصیف اموال ، نصف اموال خویش را که در زمان زوجیت به دست آورده است به زن تملیک کند و اگر دلیل قانع کننده برای طلاق داشته باشد ، این مسئله منتفی است.
زوج وقتی که می خواهد زن خود را طلاق بدهد ، دادگاه ضمن صدور گواهی عدم امکان سازش باید تمام حقوق مالی زن را از مرد بگیرد و تکلیف مهریه ، نفقه ، اجرت المثل ایام زوجیت و حضانت فرزندان را مشخص کند. اگر طلاق به صورت رجعی باشد ، نفقه تا انتهای زمان عده که سه طهر می باشد ، بر عهده زوج می باشد. حضانت فرزندان نیز تا 7 سالگی بر عهده زن می باشد و بعد از آن تا زمان بلوغ ( دختران تا نه سالگی و پسران تا پانزده سالگی ) به عهده مرد می باشد. بعد از سن بلوغ نیز خود فرزندان درباره آینده خویش تصمیم می گیرند و اینکه در کنار پدر زندگی می کنند یا در کنار مادر.
سریع ترین روش طلاق به تقاضای زوجه
در بسیاری از موارد ، زن متقاضی جدایی از همسر خویش است. اما با توجه به اینکه فقه و قانون ایران طلاق را حق مرد می داند جدایی زن تنها در مواردی خاص با حکم دادگاه میسر است. از جمله این موارد ، عسر و حرج و عدم پرداخت نفقه و شروط ضمن عقد نکاح است. بدیهی است که اگر زن به دنبال سریع ترین روش طلاق است شاید تصور شود که این طلاق راهی سریع برای جدایی نیست. اما باید دانست که در موارد بسیاری با چشم پوشی زن از حقوق مالی یا حضانت فرزندان ، سریع ترین روش طلاق محقق می گردد.
در واقع اگر زن به دنبال سریع ترین روش برای طلاق است ، باید مهرش را حلال و جانش را آزاد سازد. حتی اگر نخواهد از تمام مهریه خود بگذرد ، برای اینکه بتواند سریع تر طلاق بگیرد ، بهتر است بخش زیادی از مهریه خود را ببخشد.
پرسش های شما ؛ پاسخ های ما
برای درخواست طلاق باید کجا رفت؟
برای درخواست طلاق باید دادخواست بدهید و این کار از طریق مراجعه به دفاتر خدمات قضایی یا وکیل امکان پذیر است.
سریع ترین روش برای طلاق از طرف زن چیست؟
سریع ترین روش برای طلاق از طرف زن، مصالحه بر سر حقوق مالی یا اثبات عسر و حرج می باشد.