طلاق به درخواست زن
طلاق به درخواست زن این روزها یکی از مسائل بسیار سوال برانگیز در میان زوجین است. طلاق پروسه ای طولانی و بحث برانگیز در دادگاه ها دارد. در قانون و شرع کشور ما ، طلاق حق مرد دانسته شده است و زن فقط می تواند به وکالت از مرد این حق را اعمال کند. این وکالت نیز با یکسری شرایط به زن داده می شود و به همین راحتی قابل اعمال نیست. زوجه باید از مرد وکالت در طلاق بگیرد یا با اثبات وقوع یکی از بندهای سند ازدواج ، وکالت در طلاق را از دادگاه بگیرد.
آنچه که بیش از همه چیز در طلاق به درخواست زن مهم است ، اثبات عسر و حرج می باشد. زنان خواهان طلاق باید عسر و حرج را برای دادگاه ثابت کنند ؛ امری که وافعاً بسیار سخت است. عسر و حرج یعنی وجود شرایط بسیار سخت که تحمل آن برای زن غیر ممکن و بسیار سخت است. عسر و حرج حصری نیست و موارد بسیار زیادی دارد ؛ در واقع هر مسئله ای که باعث سخت شدن شرایط زندگی شود ، عسر و حرج نام دارد.
در این مقاله ، طلاق به درخواست زن و مدت زمان به نتیجه رسیدن طلاق از طرف زن ، تعداد جلسات دادگاه طلاق و شرایط آن مورد بررسی قرار می گیرد و سعی می شود اطلاعات مناسبی در اختیار شما قرار گیرد.
برای مشاوره درباره مدت زمان طلاق از طرف زن ، با وکلا و مشاورین سودا اندیشان ستاره در ارتباط باشید.
درخواست جدایی به درخواست زن بدون دلیل
درخواست طلاق چه از طرف مرد و چه از طرف زن ، نمی تواند بدون دلیل باشد. دادگاه طلاق بدون دلیل هیچ زوجینی را جدا نمی کند. پروسه طلاق از طرف مرد کمی راحت تر از طلاق از طرف زن می باشد. طلاق بدون دلیل از طرف مرد ، باعث ایجاد حق تنصیف برای زن می شود ؛ یعنی مردی که بدون دلیل می خواهد زن خود را طلاق دهد ، باید نصف آنچه که در طول زندگی مشترک به دست آورده است ، به زن خود ببخشد.
اما درخواست طلاق به درخواست زن بدون دلیل امکان پذیر نیست ؛ مگر اینکه زن از طرف مرد ، وکالت در طلاق داشته باشد. در این حالت ، زن می تواند بدون دلیل خود را مطلقه سازد.
طلاق از طرف زن چقدر طول می کشد؟
پروسه دادگاه طلاق هرگز قابل پیش بینی نیست و مدت زمان دقیقی برای طلاق نمی توان بیان کرد. ثبت دادخواست در مجتمع های قضایی ، متفاوت است. زمان های تعیین شده برای رسیدگی بر حسب دفتر دادگاه نیز متفاوت است. برای مثال ممکن است وقت رسیدگی در یک شعبه ، بیست روز طول بکشد و در دادگاهی دیگر ، همین موضوع دو ماه طول بکشد.
تنها ، می توان با توجه به تجربیات در دادگاه های مختلف ، یک زمان تقریبی و حدودی را تعیین کرد. اگر طلاق از طرف زن باشد و تمام دلایل و مدارک را تهیه کرده باشد و عسر و حرج خود را بتواند ثابت کند ، تقریباً حدود 9 ماه طلاق از طرف زن طول می کشد.
زن برای جدایی باید به کجا مراجعه کند؟
زن برای طلاق باید ابتدا دادخواست خود را به دفتر خدمات الکترونیک قضایی ارائه دهد تا ثبت گردد. برای تنظیم دادخواست بهتر است با یک مشاور حقوقی یا وکیل متخصص دعاوی خانوادگی مشورت نماید. تنظیم دادخواست حساسیت های خود را دارد و ممکن است با تنظیم غلط دادخواست زن به مقصود خود نرسد.
برای تنظیم دادخواست طلاق از طرف زن و یا لایحه دفاعیه و ارائه ادله می توانید با مشاوران حقوقی و وکلای جرب و متعهد سودا اندیشان ستاره همراه باشید.
دادگاه طلاق چند جلسه است؟
این مسئله که دادگاه طلاق چند جلسه است بستگی زیادی به شرایط دادگاه و زوجین دارد. در حال حاضر ارجاع زوجین به مشاوره خانواده از طرف دادگاه غیر قابل انکار است و زن و شوهر باید ده جلسه به مشاوره مراجعه کنند و همین باعث طولانی شدن روند دادگاه طلاق می شود. همچنین ، ممکن است در جلسات اولیه ، طرفین توافقات لازم را انجام دهند و طلاق زودتر اتفاق بیفتد و ممکن است همین توافقات چندین جلسه به طول بیانجامد.
نمی توان پاسخ قطعی داد که دادگاه طلاق چند جلسه است ، اما حداقل دو جلسه تشکیل خواهد شد و همین دو جلسه حدود سه ماه به طول خواهد انجامید.
ساده ترین روش طلاق بدون حضور مرد
اگر طلاق به درخواست زن باشد ، مهریه نمی گیرد؟
یکی از سوالات پر تکرار زوج و زوجه درباره تعلق مهریه به زن خواهان طلاق است. اکثراً بر این باور هستند که اگر طلاق به درخواست زن باشد ، مهریه تعلق نخواهد گرفت. این یک باور غلط است ؛ در واقع به محض وقوع عقد و حتی قبل از رابطه زناشویی ، تمام مهریه به زن تعلق می گیرد.
ماده 1082 قانون مدنی بیان می دارد : « به مجرد عقد زن مالک مهر میشود و میتواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بنماید.»
زن در بعضی موارد تعلق خود بر مهریه را از دست می دهد ؛ اما طلاق به درخواست زن باعث از بین رفتن حق مهریه نمی شود.
اگر زن درخواست جدایی بدهد و مرد راضی نباشد
اگر زن طلاق بخواهد و مرد راضی نباشد ، گرفتن حکم طلاق از دادگاه برای زن کمی دشوار خواهد بود. در ابتدای مقاله به این مورد اشاره نمودیم که وکالت در طلاق برای زن حائز اهمیت است و یکی از راه های گرفتن طلاق است. اگر زن نتواند مرد را برای طلاق راضی کند و همچنین دلیل محکمه پسندی برای طلاق نداشته باشد ، تقریباً نمی تواند طلاق بگیرد.