مجمع عمومی

 

 

مجمع عمومی، اجتماع شرکاء شرکت و مجموع اشخاصی است که شخصیت شرکت را به وجود آورده اند و شخصیت حقوقی شرکت به وجود آنها وابسته است. مجمع عمومی بالاترین مرکز قدرت شرکت و تعیین کننده مقدرات آن می باشد. مجمع عمومی سه قسم است:

  1. مجمع عمومی موسس
  2.  مجمع عمومی عادی
  3. مجمع عمومی فوق العاده

 

سودا اندیشان ستاره در تشکیل مجمع عمومی و صورتجلسات کنار شما هستند...

 

مجمع عمومی موسس

 

مجمع عمومی موسس در تمام مدت شرکت فقط یک بار تشکیل می شود ، و فقط در شرکت سهامی عام تشکیل آن اجباری است. مجمع عمومی موسسین مرکب از کلیه پذیره نویسان و موسسین است.

حضور عده ای که لااقل نصف سرمایه شرکت را تعهد نموده اند، ضروری است و اگر در دعوت اول، عده کافی ( دارندگان بیش از نصف سرمایه ) حاضر نشوند، موسسین مجمع عمومی دیگری دعوت می نمایند. در مجمع عمومی دوم حضور یک ثلث دارندگان سرمایه شرکت ضروری است و اگر باز هم اکثریت لازم حاصل نشد، موسسین عدم تشکیل شرکت را اعلام می دارند.

از جمله وظایف مجمع عمومی موسس که در تاریخ و محل معین تشکیل می شود می توان موارد ذیل را بیان داشت:

  • به کلیه ی اوراق تعهد سهام و پذیره نویسی ها رسیدگی می نماید.
  • اطمینان پیدا می کند که اقلا سی و پنج درصد تعهدات پذیره نویسان پرداخت شده است. در صورت تعیین مبلغ بیش از سی و پنج درصد ، باید بررسی شود که آن مبلغ پرداخت شده است.
  • اساسنامه را تصویب کند و اگر پیشنهادی برای تغییر اساسنامه در حدود مقررات قانون باشد باید رسیدگی گردد.
  • اولین مدیران شرکت و همچنین بازرس یا بازرسین شرکت را انتخاب می نماید. مدیران و بازرسان شرکت باید کتبا قبول سمت نمایند. قبول سمت به خودی خود دلیل بر این است که مدیر و بازرس با علم به تکالیف و مسئولیت های سمت خود عهده دار آن گردیده اند. از این تاریخ شرکت تشکیل شده محسوب می شود.
  • روزنامه کثیرالانتشاری را که هرگونه دعوت و اطلاعیه ای برای صاحبان سهام تا تشکیل مجمع عمومی سالیانه در آن درج خواهد شد، تعیین می نماید که آگهی دعوت در آن منتشر شود.

 


*** موسسین شرکت نسبت به کلیه اعمال و اقداماتی که به منظور تاسیس و به ثبت رسانیدن شرکت انجام می دهند مسئولیت تضامنی دارند.***


 

 

مجمع عمومی عادی

 

در هر شرکت باید تصمیمات کلی که به وسیله مدیران اخذ شده و همچنین خط مشی سالیانه به اطلاع و تصویب شرکاء برسد. دارندگان سهام نیز مایل اند از امور کلی شرکت با اطلاع باشند. مجمع عمومی تنها وسیله ای است که دارندگان سهم می توانند نظریه خود را اعمال نمایند. قانون نیز مقرر می دارد:

ماده 89 : مجمع عمومی باید در هر سال یک مرتبه تشکیل شود . تشکیل چند مجمع عمومی در یکسال ایرادی ندارد اما یکبار در سال حتما باید تشکیل شود.

مجمع عمومی عادی ناظر به جریان فعالیت یکساله شرکت بوده و وظایفی دارد:

  1. انتخاب هیئت مدیره
  2. انتخاب بازرسان شرکت
  3. تصویب ترازنامه
  4. تقسیم منافع
  5. تصویب و یا رد پیشنهاداتی که از طرف هیئت مدیره و یا بازرسان و یا یکی از سهامداران می شود.
  6. تعیین خط مشی شرکت و تصویب و یا اقدام به هر عملی که به صلاح شرکت است.

دعوت مجمع عمومی به وسیله هیئت مدیره خواهد بود و چنانچه آنها مجمع عمومی سالیانه را در موعد مقرر دعوت نکند، بازرس یا بازرسان شرکت مکلفند راسا اقدام به دعوت مجمع عمومی بنمایند.

 

 

مجمع عمومی فوق العاده

 

همان طور که از نام این مجمع معلوم است، زمان تشکیل این مجمع در مواقع فوق العاده است و در زمانی که جریانی غیرعادی پیش می آید. تفاوت بین مجمع عمومی عادی و مجمع عمومی فوق العاده در تصمیمات آنهاست. مجمع عمومی عادی اموری را که هر شرکت عادتا در جریان خود دارد رسیدگی می نماید ولی مجمع عمومی فوق العاده در اموری تصمیم می گیرد که عادتا پیش نمی آید و بنا به مقتضیات و فوق العاده پیش آمده است.

از جمله مهمترین تصمیماتی که در مجمع عمومی مورد بحث و رسیدگی قرار می گیرد، می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

  1. تمدید یا تقلیل مدت شرکت
  2. تغییر نام و مرکز شرکت
  3. افزایش سرمایه شرکت و یا کاهش سرمایه تا میزان حداقل
  4. ایجاد سهام ممتاز
  5. تغییر موضوع شرکت
  6. تجویز صدور اوراق قرضه
  7. انحلال پیش از انقضاء مدت شرکت

مطالب اخیر

موضوعات

مشاوره سریع تلفنی

چت مشاوره

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید