انواع سرقت

 

 

 

سرقت مقرون به آزار یا مسلحانه

 

این نوع از سرقت از زمره شدیدترین جرایم در همه جوامع می باشد. در کشور ما نیز حجم زیادی از سرقت ها و جرایم، همراه با آزار یا مسلحانه است. ماده 652 قانون تعزیرات مصوب 1375 به بیان مجازات سرقت مقرون به آزار پرداخته است  و مجازات سارق را حبس از سه ماه تا ده سال و شلاق تا 74 ضربه اعلام نموده است. باید توجه داشت که میزان آزار در تحقق جرم سرقت مقرون به آزار موثر نیست و آزار حتی اگر خیلی شدت نداشته باشد هم ، برای تحقق سرقت مقرون به آزار کفایت می کند. همچنین باید توجه داشت که آزار باید در حین سرقت باشد تا به آن سرقت مقرون به آزار گفته شود و مثلا مجروح کردن نگهبان در شب قبل سرقت، موجب این نمی شود که سرقت ، مقرون به آزار تلقی شود.

نکته دیگر اینکه ، اگر سارق در مقام دفاع مشروع بود و به صاحب مال صدمه ای وارد آورد، نمی توان سرقت را مقرون به آزار دانست.

 

 

سرقت مسلحانه گروهی در شب

 

به موجب ماده 654 قانون تعزیرات: «هرگاه سرقت در شب واقع شده باشد و سارقین دو نفر یا بیشتر باشند و لااقل یک نفر از آنان حامل سلاح ظاهر یا مخفی باشد، در صورتی که بر حامل سلاح عنوان محارب صدق نکند، جزای مرتکب یا مرتکبان حبس از پنج تا پانزده سال و شلاق تا 74 ضربه می باشد.»

سرقت باید در شب یعنی از غروب آفتاب تا طلوع صبح اتفاق بیفتد و همچنین دو یا چند نفر در عمل سرقت مشارکت داشته باشند و حداقل یکی از آنان مسلح به سلاح ظاهر یا مخفی باشد و لزومی در نشان دادن سلاح نیست.

 


                                                          بیشتر بدانید : سرقت


 

 

سرقت مشدد

 

با مقرون بودن عمل به پنج شرط، مرتکب به مجازات سنگین تری نسبت به سایر صور سرقت محکوم خواهد شد و آن پنج شرط در ماده 651 آمده است:

  1. سرقت در شب باشد.
  2. سارقین دو نفر یا بیشتر باشند.
  3. استفاده از سلاح ظاهر یا مخفی توسط برخی از سارقین.
  4. بالا رفتن از دیوار یا شکستن حرز یا استفاده از کلید ساختگی یا استفاده از عنوان یا لباس مستخدمین دولت.
  5. آزار یا تهدید در ضمن سرقت.

مجازات این نوع از سرقت، 5 تا 20 سال حبس و تا 74 ضربه شلاق است که به نسبت مجازات سایر سرقت ها، مجازات سنگینی محسوب می شود.

 

*** برای پیگیری پرونده های سرقت ، با وکلای سودا اندیشان ستاره در ارتباط باشید. ***

 

سرقت از موزه ها یا اماکن تاریخی و مذهبی

 

مال مورد سرقت در این نوع از سرقت و همچنین مکان مورد سرقت، عنصر مهم و تاثیرگزار و تقریبا مشدده است. علت آن هم این است که اموال فرهنگی و مذهبی و همچنین مکان مذهبی و فرهنگی از معنویت و احترام قابل توجهی برخوردار است. ماده 559 قانون تعزیرات برای سرقت اموال مذهبی و فرهنگی و تاریخی از مکان های موصوف، حبس از یک تا پنج سال را اعلام داشته است که به نسبت سرقت ساده ، سنگین محسوب می شود.

 

 

سرقت وسایل مربوط به تأسیسات مورد استفاده عموم

 

تجهیزاتی که برای استفاده عموم تعبیه و آماده شده است برای رفاه جامعه و تمام مردمان یک سرزمین لازم است و بنابراین باید به خوبی مورد مراقبت و نگهداری باشند. پس بی دلیل نیست که قانونگذار یکی از انواع سرقت را به این اموال اختصاص داده است. هم در «قانون تعزیرات» و هم در «قانون مجازات اخلالگران در تأسیسات آب و برق و گاز و مخابرات کشور» برای این نوع سرقت مجازات حبس در نظر گرفته شده است.

 

کیف زنی یا جیب بری

 

ماده 657 قانون تعزیرات برای این شکل از سرقت حبس از یک تا پنج سال و تا 74 ضربه شلاق در نظر گرفته است. این نوع از سرقت یکی از شایع ترین انواع سرقت در جوامع نسبتاً فقیر و با نرخ بیکاری بالا می باشد. سارقین در بسیاری از موارد برای سریع انجام دادن سرقت و همچنین فرار، از موتور استفاده می کنند.

  

مطالب اخیر

موضوعات

مشاوره سریع تلفنی

چت مشاوره

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید