چگونه شرکت به ثبت برسانیم؟

 

 

چرا باید شرکت ثبت شود ؟؟

 

نظر به اهمیت شرکتهای تجارتی و اثراتی که بر آن مترتب است؛ من جمله داشتن شخصیت حقوقی و از بین نرفتن حقوق اشخاص حقیقی در رابطه با شرکت و شرکاء ، دولت باید حتی المقدور در تشکیل شخصیت حقوقی نظارت نماید تا وسیله برای سوء استفاده نباشد.

به وجود آوردن یک شخصیت حقوقی که مانند شخص بالغ و عاقل می تواند معاملاتی انجام دهد و عملیات تجاری را در پیش گیرد و دارای حقوق و تکالیفی باشد ؛ بدون مراقبت مقامی که جامعه به وسیله وضع قانون تعیین کرده ، امکان پذیر نیست و باعث دشواریهایی می گردد.

 

 

اساسنامه

 

در غالب شرکتها اساسنامه ، سندی است که شرکت فقط به آن بستگی دارد. وجود اساسنامه در شرکتهای سهامی نمود بیشتری دارد.

اساسنامه روابط شرکاء را با یکدیگر و حدود اختیارات مجامع عمومی و هیئت مدیره را تعیین و تکلیف سود و زیان شرکت و مدت انحلال آن را معین می نماید.

اولین شرط تشکیل شرکت ، توافق موسسین بر سر مفاد اساسنامه است زیرا بیانگر داشتن هدف مشترک بین موسسین است.

اساسنامه در زمان تشکیل شرکت و بنا به نظر موسسین نگاشته می شود و دارای بندهای زیادی است که در زمان تشکیل ، بین شرکاء در مورد آنها اتفاق نظر به وجود آمده. از جمله مواردی که در اساسنامه تقریر می شود می توان به نام شرکت ، موضوع شرکت ، مدت شرکت ، اقاماگاه شرکت ، تعداد و انواع سهام و... اشاره نمود.

 

برای تنظیم دقیق و مناسب اساسنامه ، با سودا اندیشان ستاره در ارتباط باشید..

 

انتخاب نام

شرکت باید دارای نام مخصوصی باشد. البته در برخی مواقع باید نام شرکاء نیز در نام شرکت بیاید اما به طور کلی نام شرکت جدای از نام شرکاء و موسسین است.

نام شرکت در اکثر مواقع متناسب با فعالیت شرکت در نظر گرفته می شود، مانند شرکت سهامی خاص پارچه و الیاف ایران...

بدون مراجعه به اساسنامه این شرکت نیز معلوم است که موضوع فعالیت آن مربوط به پارچه و الیاف و منسوجات است و فقط برای مشاهده دایره فعالیت آن ( واردات و صادرات ) ، حدود اختیارات مدیران و برخی مسائل دیگر باید به اساسنامه رجوع کرد.

در پاره ای موارد نیز نام شرکت هیچ سنخیتی با عملیات شرکت ندارد مانند شرکت اپل(APPLE)  که به معنی سیب میباشد اما یکی از غولهای تکنولوژی میباشد.

در بعضی موارد نام شرکت از چند حرف تشکیل شده که مخفف چند کلمه است.

در انتخاب اسم به هر کدام از شکلهای عنوان شده ، باید به محدودیت ها و ممنوعیت ها نیز توجه نمود. برای مثال نمی توان اسم شرکتی دیگر را برای شرکت خود انتخاب کنید یا نمی توان از نام های مخالف اسلام استفاده کرد...

به هر روی انتخاب نام مناسب برای شرکت همیشه از دغدغه شرکاء و موسسین است؛ چرا که انتخاب نام مناسب و همچنین نامی که در ذهن ماندگار باشد ازجمله عوامل موفقیت یک شرکت میباشد و در بحث برند سازی نیز باید به این نکته توجه ویژه نمود.

 

 

موضوع شرکت

 

موضوع شرکت چیزی است که شرکت برای آن تاسیس شده است. مثلا شرکتی که برای تجارت در پارچه تشکیل شده ، عمل «خرید و فروش پارچه » موضوع شرکت است.

 


موضوع شرکت ممکن است به طور کلی باشد مانند معاملات صرافی و بانکی و یا ممکن است به طور خاص باشد، مثل تجارت صندلی های چوبی ولی در هر حال باید صریح و منجز باشد.


 

موضوع و جهت شرکت باید مشروع و متضمن منافع عقلائی باشد وگرنه از موارد ابطال شرکت خواهد بود. مثلا شرکتی که برای شرط بندی تشکیل می شود ، نا مشروع است. مدیران نمی توانند از موضوع شرکت تجاوز نمایند و در غیر این صورت عمل آن ها اثر قانونی ندارد. در صورت تفریط یا تعدی کلیه مدیران متضامنا مسئول خسارت صاحبان سهام می باشند.

مطالب اخیر

موضوعات

مشاوره سریع تلفنی

چت مشاوره

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید