شخصیت حقوقی
زمانی که گروهی از افراد که دارای منافع، اهداف و فعالیت های مشترکی هستند در کنار هم قرار بگیرند و قانون آنها را دارای حق و تکلیف بشناسد و برای آنها شخصیت مستقلی قائل شود شخصیت حقوقی ایجاد شده است. شخصیت حقوقی میتواند در عرصه ها و موضوعات گوناگون و برای نیل به اهداف مختلفی پدید آید. به عنوان مثال برخی اشخاص حقوقی برای رسیدن به اهداف مالی و انتفاعی تأسیس می شوند مانند انواع شرکت های تجاری اما برخی دیگر از اشخاص حقوقی برای ارائهی خدمات عمومی و اداری ایجاد میشوند به عنوان مثال شهرداری ها یا دانشگاه ها.
شخص حقوقی می تواند از کلیه ی حقوقی که شخص حقیقی از آنها برخوردار است برخوردار باشد مگر مواردی که به طور طبیعی خاص انسان است؛ فراموش نکنید که شخص حقوقی فرض و اعتبار قانونگذار است و بر خلاف شخص حقیقی، در عمل وجود خارجی ندارد. بنابراین مواردی مانند روابط پدر-فرزندی یا رابطه ی زناشویی برای آن متصور نیست. علاوه بر این باید توجه داشت که شخص حقوقی نمیتواند خارج از حدود قانون یا اساس نامه ی خود حقوق و تکالیفی داشته باشد و حقوق هر شخص حقوقی متناسب و در محدودهی اهدافی است که برای آن شخص در نظر گرفته شده است. به عنوان مثال وقتی یک شخص حقوقی به منظور انجام امور خیریه و غیرانتفاعی تشکیل شده است، نمیتواند مانند یک شرکت تجاری به فعالیتهای تجارتی و بازرگانی بپردازد.
مدارک لازم برای ثبت شرکت ( ایجاد شخص حقوقی )
ثبت شرکت در کشور ما توسط اداره ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری انجام می شود و اشخاص متقاضی باید مدارک خود را در این مرجع به ثبت برسانند و مراحل قانونی را طی نمایند تا به عنوان شخص حقوقی شناخته مستقل از شرکاء ، شناخته شوند.
در قانون تجارت شرکتها به هفت نوع تقسیم شده اند که برای ایجاد هر کدام از آنها باید مدارک متفاوتی را فراهم نمائید. پس در ابتدا باید بدانیم که قصد ایجاد کدامیک از شرکتها را داریم و کدامین آنها به مقصود ما نزدیکتر است؟؟؟
باید بدانید: انواع شرکتها در ایران
محبوب ترین شرکتها
در بین 7 شرکت عنوان شده در قانون تجارت، تجار و بازرگانان به دلیل سهولت در ثبت ، شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود را بیشتر انتخاب می کنند و فعالیت تجاری خود را زیر عنوان یکی از این دو نوع شخص حقوقی قرار می دهند.
شرکت سهامی خاص شرکت هایی هستند که تمام سرمایه آنها در موقع تاسیس منحصراً توسط موسسین تامین گردیده است. عده سهامداران نباید کمتر از سه نفر باشد و حضور دو نفر به عنوان بازرس نیز الزامی می باشد که ترجیحاً نباید نام خانوادگی آنها با نام خانوادگی اعضای اصلی شرکت یکی باشد. همچنین سرمایه این شرکتها در زمان تاسیس نباید کمتر از یک میلیون ریال باشد.
شرکت با مسئولیت محدود شرکتی است که بین دو یا چند نفر برای امور تجارتی تشکیل شده و هر یک از شرکاء بدون اینکه سرمایه بهسهام یا قطعات سهام تقسیم شده باشد - فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات شرکت است.
شرکت با مسئولیت محدود وقتی تشکیل میشود که تمام سرمایه نقدی تادیه و سهمالشرکه غیر نقدی نیز تقویم و تسلیم شده باشد.
سهمالشرکه شرکاء نمیتواند به شکل اوراق تجارتی قابل انتقال اعم از بااسم یا بیاسم و غیره درآید. سهمالشرکه را نمیتوان منتقل بهغیر نمود مگر با رضایت عده از شرکاء که لااقل سه ربع سرمایه متعلق به آنها بوده و اکثریت عددی نیز داشته باشند.
هر شرکت با مسئولیت محدود که عده شرکاء آن بیش از دوازده نفر باشد باید دارای هیات نظار بوده و هیات مزبور لااقل سالی یک مرتبهمجمع عمومی شرکاء را تشکیل دهد.
ثبت شرکت خود را به سودا اندیشان ستاره بسپارید...