شرایط دریافت دسته چک
یکی از مهمترین اعمالی که تقریباً همه اشخاص روزانه با آن سر کار دارند انجام معاملات است که در پی آن به فروشنده و جه پرداخت میشود. در گذشته های نه چندان دور اشخاص با استفاده از وجوه نقدی که در اصطلاح به آن پول گفته می شد ، بهای کالا را پرداخت می کردند. جدای از مشکلات نگهداری آنها ، خطراتی نیز همواره برای دارندگان وجوه وجود داشت. با پیشرفت تکنولوژی کارت های اعتباری رفته رفته به جای وجوه نقدی مورد استفاده قرار گرفت ، به طوری که استفاده از وجوه نقدی در معاملات ناچیز شد. یکی ازطرق پرداخت بهای کالا در مواردی که قیمت کالا بالا بوده یا به اعتبار خرید می شده چک می باشد. با اینکه استفاده از چک سابقه دراز در معاملات دارد اما هنوز هم قدرت معاملاتی خود را از دست نداده است. به همین علت اشخاصی که قصد پرداخت از طریق چک را به هر علتی دارند می بایست شرایطی را رعایت کنند. در این در اینجا به شرایط دریافت دسته چک پرداخته می شود.
برای مشاوره درباره شرایط دریافت دسته چک ، با مشاورین سودا اندیشان ستاره در ارتباط باشید.
داشتن شرایط عمومی افتتاح حساب
قبل از هر اقدامی جهت دریافت دسته چک شخص باید شرایط عمومی دریافت دسته چک را داشته باشد. بدین منظور اولین قدم برای شخص این است که اهلیت لازم جهت افتتاح حساب را داشته باشد. صحبت از اهلیت در این مبحث جای نمی گیرد و به همین نکته اکتفا می شود که شخص متقاضی باید عاقل ، بالغ و رشید باشد. به عبارتی بهتر است شخص 18 سال تمام رسیده باشد اگرچه افتتاح حساب برای اشخاص زیر 18 سال توسط ولی و قیمت آنها یا در مواردی که شخص دارای حکم رشد امکان پذیر است ؛ اما افتتاح حساب جاری و متعاقب آن اقدام به دریافت دسته چک نیازمند رشید بودن فرد می باشد. یعنی اولین شرط از شرایط دریافت دسته چک این است که شخص مورد نظر یا می بایست دارای 18 سال تمام بوده یا حکم رشد را از مراجع صالح دریافت کرده باشد. لازم به ذکر است اگر چنانچه شخص متقاضی حقوقی باشد می بایست شرایط تشکیل و ثبت شرکت را طبق قانون تجارت رعایت کرده باشد. به عبارتی بهتر ، از اولین شرایط دریافت دسته چک داشتن اهلیت لازم است
چک صیادی چیست و روش های ثبت آن چگونه است؟
افتتاح حساب
دومین شرط از شرایط دریافت دسته چک ، افتتاح حساب می باشد. بدین منظور متقاضی با در دست داشتن کارت ملی و شناسنامه به یکی از شعب بانک های سراسر کشور جهت افتتاح حساب مراجعه می نماید. پس از مراجعه با پر کردن فرم های بانکی در کمترین زمان ممکن شخص دارای حساب خواهد شد. این شرط از شرایط دریافت دسته چک ، تقریباً مهمترین شرط می باشد و در راه دریافت دسته چک بیشترین مشکل در این مرحله رخ می دهد.
چک در چه مهلت هایی باید مطالبه شود؟
درخواست صدور دسته چک
سومین گام جهت دریافت دسته چک ، تقاضای صاحب حساب یا نماینده وی می باشد. هیچ بانکی بدون تقاضای صاحب حساب یا نماینده قانونی اقدام به صدور دسته چک نخواهد کرد. شخص متقاضی یا نماینده او با مراجعه به بانکی که در آن حساب دارد ، فرم هایی که مربوط به دریافت دسته چک می باشد را تکمیل می کند. بعد از آن ، بانک با بررسی حساب متقاضی و فرم های تکمیل شده ، شرایط دریافت دسته چک نسبت به شخص را مورد بررسی قرار می دهد و اگر وی واجد شرایط دریافت دسته چک باشد ، به وی دسته چک می دهد.
.
ممنوع نبودن دریافت دسته چک
برخی از اشخاص طبق حکم دادگاه و قانون از دریافت دسته چک محروم هستند به عنوان مثال ماده ۲۱ قانون جدید صدور چک بانک ها را مکلف نموده نسبت به اشخاصی که بیش از یک مرتبه چک بدون محل صادر نموده به طوری که تعقیب آنها منتهی به صدور کیفر خواست شده تا سه سال از صدور دسته چک خودداری کنند. همچنین طبق قانون مذکور اشخاص ورشکسته از دریافت دسته چک محروم می باشد یکی دیگر از شروط لازم جهت دریافت دسته چک محروم نبودن شخص از دریافت دسته چک می باشد
بدانید و آگاه باشید: چک و انواع آن
افتتاح حساب و ثبت نام وام بانک رسالت
اعتبار سنجی و اخذ استعلامات لازم از طرف بانک
طبق قانون جدید صدور چک و جهت جلوگیری از هرگونه جرایم مربوط به و جهت قوت بخشیدن به معاملات با چک بانک پس از دریافت تقاضای صدور چک مکلف است پس از احراز هویت توسط سامانه صدور یکپارچه چک (صیاد) اقدام به ارائه دسته چک و مشتریان کند البته لازم به ذکر است که سامانه صیاد اقدامات زیر را انجام خواهد داد:
1- اختصاص شناسه یکتا و مدت اعتبار برای هر برگه چک.
2- اطمینان از صحت مشخصات متقاضی با استعلام از سامانه نظام هویت سنجی الکترونیکی بانکی و نبود ممنوعیت قانونی دریافت گزارش اعتباری از سامانه ملی اعتبارسنجی با دریافت گزارش رتبه بندی اعتباری از موسسات.
3- محاسبه سقف اعتبار مجاز متقاضی متناسب با نتایج دریافتی.
به عبارت بهتر شرکت دیگر جهت دریافت دسته چک اعتبار سنجی توسط بانک مرکزی است.
در صورت انجام کلیه شرایط فوق واجد شرایط بودن شخص متقاضی دارنده حساب دسته چک تعلق میگیرد البته دارنده صرفاً به میزان اعتباری که در چک مقرر گردیده میتواند اقدام به صدور چک نماید البته قانونگذار علت سختی دریافت دسته چک پس از اصلاحات چک موردی را در نظر گرفته است است که بانک ها بدون نیاز به اعتبار سنجی می توانند آن را در اختیار متقاضی قرار دهند.